Satelit

podržavamo vas na putu održivosti

 

Što radimo?

Satelit kroz participativnu edukaciju pomaže svakoj grupi i timu ljudi koji hoće regenerirati društvo i/ili planet da dublje pojmi što je to održivost i kako je primijeniti u svojim aktivnostima.

Satelit radionice se prilagođavaju potrebama, a pokrivaju različita područja kao što su:

 • Uvod u održivost i regenerativnost

 • Kultura suradnje (eng. sociocracy)

 • Facilitirani timski rad

 • Dubinsko razumijevanje UN-ovih Globalnih ciljeva održivog razvoja kao alata za planiranje projekata

 • Navigiranje kompleksnih sustava ekologije, ekonomije, društva i kulture

 • Regenerativna poljoprivreda u kontekstu klimatskih promjena

 • Prehrambeni suverenitet i održivi uzgoj hrane

 • Zerowaste (život bez otpada) i upcycling (kreativna prenamijena)

 • Koraci do promjene životnog stila

 • Održivi kvartovi, naselja i gradovi

 • Urbana poljoprivreda

 • Praktične radionice osmišljavanja lokalnih inicijativa

 • Uvod u CLIPS inkubator za zajednice

Business People Applauding
 

Tko su naši korisnici?

Satelit edukacije i radionice se prilagođavaju vašim potrebama - od uvodnih predavanja o kompleksnim sustavima održivosti pa do višednevnih radionica.

Organizacije civilnog društva

Satelit radionice pomažu članovima organizacija i aktivistima osmisliti projekte koji stvaraju sinergijski učinak između društvenoekonomskog osnaženja, odgovora na klimatsku krizu i kulturalnog razvoja, kao i prepoznati moguća partnerstva s organizacijama iz drugih sektora.

Zaklade za razvoj civilnog društva

Satelit edukacije pomažu zakladnicima, radnim timovima i partnerima zaklade osmisliti i potaknuti programe koji stvaraju sinergijski učinak između društvenoekonomskog osnaženja, odgovora na klimatsku krizu i kulturalnog razvoja.

Fakulteti

Satelit radionice pomažu katedrama i nastavnicima usmjeriti nastavni sadržaj unutar kolegija, i između različitih kolegija, ka razvoju studentskih kompetencija za održivo djelovanje u kontekstu suvremene klimatske, ekološke, društvenoekonomske i svjetonazorske krize.

Lokalne zajednice

Satelit radionice pomažu aktivnim građanima, predstavnicima lokalne samouprave i javnopravnih tijela i ostalim partnerima uspostaviti konstruktivnu komunikaciju i suradnički osmisliti regenerativne lokalne projekte koji odgovaraju na potrebe građana i potrebe budućih generacija.

Strukovna udruženja

Satelit radionice pomažu zahvatiti temu održivosti dublje od politikantskih floskula, interesa krupnog kapitala i tehničko-tehnoloških rješenja koja se bave simptomima problema te razviti suradnički transdisciplinarni pristup.

Studenti

Satelit radionice pomažu studentima različitih fakulteta dobiti uvid u transdisciplinarnu održivost, staviti svoju struku u kontekst regeneriranja prirodnih i društvenih sustava te suradnički osmisliti projekte od koristi za lokalnu zajednicu.

Učenici

Satelit radionice pomažu osnovnoškolcima i srednjoškolcima razviti znanja, vještine i stavove bitne za regeneriranje prirodnog i društvenog okoliša, kroz aktivnosti posvećene kreativnom upcyclingu, životu bez otpada i aktivističkim kampanjama.

Nastavnici

Satelit radionice pomažu osnovnoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima dublje upoznati ekološki, društveni, ekonomski i kulturalni aspekt održivosti i pronaći načine za ostvarenje odgojno-obrazovnih očekivanja međupredmetne teme Održivi razvoj u radu s učenicima.

 
 

Stekao sam vještinu koja koristi pri svakom budućem donošenju odluka u nekoj grupi ili tijelu čiji sam član, a to je da se zadovolji potreba svih okupljenih, a ne nužno prevladavanje većine broja osoba.

Marko, Mjesni odbor Josipovac

Kontakt

Želite produbiti svoje znanje i poboljšati svoju praksu?
Pišite nam!

Dry Woods
 

©2020 by Satelit. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now